Dragi naši posjetitelji dobrodošli

Obavještavamo Vas da je naša internet stranica u toku redizajna.
Baš kao što i vi dolaskom novih modnih trendova mijenjate dio svoje garderobe i osvježavate svoj stil tako ćemo i mi unaprijediti i modernizirati našu postojeću web stranicu.Pjevačica i glumica Sandra Bagarić prvi put s lutkama

U subotu, 5. prosinca 2020. u 17 i 18,30 sati s dva glumačka postava Lutkarsko kazalište „Za bregom“ praizvodi lutkarsku predstavu za djecu Zdenke Đerđ Zagrebačka gora u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, Zagreb.

Predstavom Zagrebačka gora LK „Za bregom“ doprinosi obilježavanju 40. obljetnice Parka prirode Medvednica u 2021. Imena planine Medvednica i potoka Medvešćak te bogat nalaz medvjeđih kostiju u pećini Veternici, svjedoče o nekadašnjem obitavalištu medvjeda. Prodiranjem civilizacije fauna Zagrebačke gore znatno je osiromašena, a prema nekim navodima u Zagrebačkoj gori / Medvednici medvjed je zadnji put viđen 1927. Igrokaz Zagrebačka gora taj podatak opovrgava jer je Medvednica 1981. godine proglašena zaštićenim područjem Parkom prirode, nakon što su je od gradskog smeća očistili svi njezini stanovnici. A najviše glomaznog otpada skupila je tada viđena – snažna i složna obitelj medvjeda, lugar Medeni, njegova žena Medena i njihov sin Medenko. Kako i zašto se to dogodilo otkriva nam lutkarska predstava u kojoj prvi put likove lutke animira, pjeva i tonsku kulisu stvara solo pjevačica Sandra Bagarić u nadahnutoj suigri s glumcima – animatorima Jakovom Jozić, Lukom Stilinović te Josipom Oršolić i Marinom Stanger.

Predstava traje 35 minuta. Namijenjena je djeci od tri do devet godina.


Lopovčićevo blago božićna je čestitka djeci i odraslima!

U srijedu, 16. prosinca 2020. u 19 sati Lutkarsko kazalište „Za bregom“ praizvodi lutkarsku predstavu za djecu Lopovčićevo blago (dramatizacija bajke Karela Čapeka O začaraom skitnici Zdenka Đerđ) u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, Zagreb.

Skitnica prosjak SVIMA dijeli pronađeno blago

Glavni lik predstave je Lopovčić koji se slučajno nalazi s gluhonijemim vremešnim Skitnicom u napuštenoj stražarskoj kućici na kraju sela, usred noći čuje razgovor triju vila koje proriču, da će sada najsiromašniji čovjek na svijetu – usnuli Skitnica, uskoro biti najbogatiji. Naime, vile kažu da se na mjestu gdje će Skitnica završiti zemaljski život nalazi najveće blago na svijetu. Od te noći Lopovčić slijedi starca. Uskoro mu se pridružuju mnogi željni bogatstva. Za kratko vrijeme Skitnicu je ukorak pratila sve veća i veća povoraka građana, seljaka, žena i djece, starih i mladih, siromašnih, a i bogati koji su htjeli biti još bogatiji. Što se dogodilo jedne noći kada je Skitnica zaspao na stogu slame – jer ispod nije bilo mjesta za njega od gomile ljudi koja ga je okružila, a iskre munje i gromova zapalile stog … saznat će se na predstavi.

Dramske likove i likove lutke igraju te tonsku kulisu stvaraju Marin Bukvić i Ena-Sanan Hdagha.
Predstava traje 45 minuta. Namijenjena je djeci od pet do deset godina.

Više o premijerama u Aktualno