Misija

Misija LK „Za bregom“ jest čovjekovo usvajanje i njegovanje trajno pozitivnih kategorija ljudskosti u prvih deset godina života kroz doživljaj lutkarske i kazališne predstave te osobno stvaralaštvo u amaterskim lutkarskim družinama.
Tako usvojene kategorije – dobrota, poštenje, plemenitost, prijateljstvo, domoljublje, tolerancija – postaju odlikama pojedinca koji na taj način stvarano znanje, vještinu, karakter povezuje s višom razinom cjeloživotnog učenja. Njegovanim stvaralačkim odnosom prema sebi, svojem užem i širem okruženju, od najranije dobi dijete/čovjek doprinosi u kreiranju i stvaranju održive recentne stvarnosti kao ulogu za budućnost, ali i za humaniju prošlost.

Vizija

LK „Za bregom“ u budućnosti sebe vidi kao inicijatora i koordinatora stručno-znanstvenog rada i recentne lutkarsko–kazališne prakse namijenjene djeci do deset godina s nužnim propitivanjima, potvrđivanjima i opovrgavanjima postojećih umjetničkih postignuća te stvaranjem novih u Zagrebu, Hrvatskoj te zemljama u okruženju i Europi.
Posebna je usredotočenost Kazališta na postupnoj disperzivnosti programa te osmišljavanju višegodišnjih umjetničkih i znanstveno istraživačkih programa koji stvaralaštvom povezuju djecu i mladež naroda i narodnosti Europe i svijeta.